Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop open data – Kennisnetwerk Data en Smart Society

14 november 2018 | 13:30 - 17:00

| Gratis

Het kennisnetwerk Data en Smart Society van VNG realisatie is op zoek naar gemeentelijke professionals voor de workshop open data. Er is momenteel volop discussie over de volgende stappen op het gebied van open data. Denk daarbij aan standaardisatie en landelijke data sets. De rijksoverheid werkt aan een Nationale Data Agenda. En de gemeente en de VNG werken aan een Position Paper Data, die basis dient voor de strategie rond open data.

Wat gaan we doen?
Op deze middag gaan we aan de slag rond het onderwerp open data, en brengen de huidige situatie in kaart.  VNG-realisatie deelt in hoofdlijnen de plannen, en willen met u als vertegenwoordiger van de gemeente de strategie aanscherpen en aanvullen met de ontwikkelingen die we signaleren. Vervolgens bespreekt VNG-realisatie waar ze over vijf jaar willen staan en hoe we daar samen kunnen komen. De workshop dient als vertrekpunt om tot een meerjarig werkplan te komen.

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die actief zijn op het gebied van open data. Het betreft de experts die al met open data werken, maar ook de medewerkers die dat binnen afzienbare tijd gaan doen.  Deelnemers van zowel grote als kleine gemeenten , in verschillende stadia rondom het ontsluiten van data zijn welkom. Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers

Locatie
Pandora Zaal – Tivoli Vredenburg Utrecht
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Meld je hier aan!

Gegevens

Datum:
14 november 2018
Tijd:
13:30 - 17:00
Kosten:
Gratis