Expertisepunt Open Overheid
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Wet open overheid (22 & 23 oktober)

22 oktober 2019 - 23 oktober 2019

In oktober organiseert VNG Realisatie twee tweedaagse sessies over de Wet open overheid (Woo). De workshops zijn bedoeld voor medewerkers van gemeenten die binnen hun organisatie te maken krijgen met de invoering van deze wet of met aspecten daarvan.

Meld je nu aan voor de tweedaagse workshop Woo.

Over de Woo

De Wet open overheid (Woo) is een initiatiefwet die tot doel heeft om overheden en semi-overheden transparanter te maken. De wet moet ervoor zorgen dat overheidsinformatie beter vindbaar, uitwisselbaar, eenvoudig te ontsluiten en goed te archiveren is.

De kern van de wet bestaat uit twee verplichtingen voor gemeenten:

  • Het actief openbaar maken van informatie in elf categorieën, zoals onderzoeken, beschikkingen en klachten;
  • Het op orde brengen van de informatiehuishouding van gemeenten, inclusief de duurzame toegankelijkheid van digitale informatie.

Meer informatie tref je op de website van VNG Realisatie. Naar verwachting treedt de wet in 2021 in werking. Het is onze ambitie om de implementatie van de Woo op lokaal niveau gezamenlijk aan te pakken en te komen tot een plan van aanpak.

Over de workshop

De sessies zijn bedoeld om samen een strategie te ontwikkelen en niet zozeer om deelnemers te informeren. De workshop is daarom gericht op deelnemers met kennis hebben van de Woo en een beeld van hoe ze de Woo in hun organisatie kunnen implementeren. Deelnemers met diverse achtergronden zijn van harte welkom. Zowel wat betreft de gemeente waarvoor ze werkzaam zijn – qua regio en grootte – maar ook qua vakgebied: beleidsmedewerkers, medewerkers informatievoorziening, archivarissen, juristen en strategen.

Praktische informatie en aanmelden

De eerste tweedaagse is gepland op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober 2019. De tweede tweedaagse is gepland op dinsdag 22 en 23 woensdag oktober. Ze zijn gelijk aan elkaar in opzet. Op dag 1 staan de uitdagingen, knelpunten en discussiepunten voor implementatie centraal. Op dag 2 het vormgeven van een implementatiestrategie en de langetermijnvisie.

  • Data: 22 en 23 oktober 2019
  • Tijdstip: 11:00u tot 16:00u (inloop vanaf 10:30u)
  • Locatie: De Vloer, Trindeborch kantoren, Catharijnesingel 55e in Utrecht.

Meld je nu aan via het aanmeldformulier. Heb je een vraag of opmerking? Mail dan naar nieuws@vngrealisatie.nl.

Gegevens

Begin:
22 oktober 2019
Einde:
23 oktober 2019
Site:
https://www.vngrealisatie.nl/nieuws/workshops-wet-open-overheid-oktober