Expertisepunt Open Overheid

Ga je voor Open Data, kies dan de #SODA track

De Stuiveling Open Data Award (SODA) is bedoeld om het innovatief gebruik van open data zichtbaar te maken en te belonen. Gedurende het festival vinden meerdere Open Data sessies plaats binnen de #SODA track. Marieke Schenk van het Leer- en Expertisepunt Open Overheid is uw gastvrouw op 12 december voor het ochtenddeel en het middagdeel van deze thematrack. 

 

Ochtenddeel #Soda track – Locatie: De Hertz

Lessen van het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data
10:45-11:15 uur
Tessa van Geus (Kennisland)

In april dit jaar is het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data van start gegaan, een samenwerking tussen Kennisland (denk- en doetank voor maatschappelijke innovatie) en het Leer- en Expertisepunt Open Overheid. Een diverse groep van vijftien gemeenten, van Berkelland tot Amsterdam, kwam in vijf sessies samen om te identificeren welke vragen er spelen rondom open data en hoe de antwoorden daarop in de praktijk gebracht kunnen worden. In deze sessie blikken we met de aanwezigen kort terug op de uitkomsten van het Leernetwerk en kijken we vooral naar de toekomst: hoe krijgen we open data in een stroomversnelling?

Open Data & Ethiek
11:15-12:00 uur
SURFnet

Verantwoord omgaan met open data, hoe doe je dat? In deze sessie worden de grenzen van ‘open’ verkend. Waar gaan ethisch en open goed samen, en waar is open té open? Hannes Mühleisen (Centrum Wiskunde & Informatica) haalde de landelijke pers door vanaf zijn woonboot langs het spoor informatie van wifi-gebruikers uit de trein op te vangen. Hoe kijkt hij aan tegen open data en ethiek? Daarnaast is er volop ruimte voor discussie in deze door Roland van Rijswijk – Deij (SURFnet) gemodereerde sessie.

Middagdeel #Soda track – Locatie: De Hertz

Presentaties van de SODA inzenders
14:45-16:00
SODA inzenders

De Stuiveling Open Data Award (SODA) is bedoeld om het innovatief gebruik van open data zichtbaar te maken en te belonen. De beste SODA inzendingen presenteren zich op het Hoe Open? Festival.

Bekijk hier het gehele programma van het Hoe Open? Festival

Ben jij er ook bij? Meld je dan nu aan!

Wil je bovenstaande informatie in de vorm van een blokkenschema zien? Klik dan op de onderstaande blokken:

Ochtenddeel #Soda track – Locatie: De Hertz

[timetable id=”9″ columns=”84″]

Middagdeel #Soda track – Locatie: De Hertz

[timetable id=”10″ columns=”94″]

Bekijk hier het gehele programma van het Hoe Open? Festival

Ben jij er ook bij? Meld je dan nu aan!