Expertisepunt Open Overheid

 Wil je genieten van weerstand, kies dan de #Twijfel track

Welke twijfelpunten, weerstand en dilemma’s komen we tegen als we werken aan een Open Overheid? En hoe gaan we daar mee om? Twijfel met ons mee in de #Twijfel track! Tom Keek van Keek your Change is uw host op 12 december voor het ochtenddeel en het middagdeel van deze thematrack.

Ochtenddeel #Twijfel track – Locatie: De Pit

Aan de slag met Right to Challenge
10:45-11:45
Ervaringen van de gemeente Utrecht en Rotterdam

Als bewoners geloven dat zij een gemeentelijke taak beter en anders uit kunnen voeren dan de huidige professionele partij of de gemeente, dan kunnen zij de gemeente uitdagen met een plan. Als zij met een goed plan komen, krijgen zij het beschikbare budget voor uitvoering van de taak van de gemeente. In een filmpje vertellen initiatiefnemers hoe zij dat doen. Het loslaten van taken en budget beschikbaar stellen vraagt een andere rol van ambtenaren. Dit is een hele omslag binnen het gemeentelijk apparaat. Ben je benieuwd naar hoe 030 (Katia Scholder) en 010 (Ines Balkema) hiermee aan de slag gegaan zijn en wil je zelf  ervaren hoe het is om een challenge in te dienen en te beoordelen? Volg dan deze inspiratiesessie/ twijfel track.

De Gebruiker Centraal stellen – hoe opener hoe beter
11:45 – 12:15
Edo Plantinga

Het overheidsbrede kennisnetwerk Gebruiker Centraal wil een gebruiksvriendelijke online overheid. Dit doen we zoveel mogelijk professionals te vragen bij te dragen aan de activiteiten van het netwerk. Ook in het bedrijfsleven werken veel professionals aan de online overheid. Hoe betrekken we hen erbij? Hoe gaan we om met mogelijke belangenverstrengelingen? En wat zouden we nog meer kunnen doen? We gaan graag in dialoog.

Middagdeel #Twijfel track – Locatie: De Pit

Open mindset: werken vanuit weerstand en twijfels
14:45-15:45
Tom Keek

Open Overheid? Nog meer gedoe! Kom ik dan nog wel aan mijn gewone werk toe?

Tijdens deze workshop gaan we de weerstand tegen een Open Overheid met beide handen aanpakken. We sturen je naar huis met een open mindset en ´next steps´ voor Open Overheid. Zo maak je van weerstand binnen jouw organisatie een open uitnodiging voor een warme dialoog.

Tom Keek (veranderversneller bij de overheid) is ondernemer in het publieke en het maatschappelijke domein.

Reflectiemoment #twijfel track
15:45-16:15
Albert Meijer

Als hoogleraar Publieke Innovatie aan de Universiteit Utrecht onderzoekt Albert Meijer vernieuwing in de publieke sector. Open Overheid en Open Data maken deel uit van zijn onderzoeksterrein. Hij reflecteert op de in deze track geuite twijfelpunten rond Open Overheid.

Bekijk hier het gehele programma van het Hoe Open? Festival

Ben jij er ook bij? Meld je dan nu aan!

Wil je bovenstaande informatie in de vorm van een blokkenschema zien? Klik dan op de onderstaande blokken:

Ochtenddeel #Twijfel track – Locatie: De Pit

[timetable id=”9″ columns=”85″]

Middagdeel #Twijfel track – Locatie: De Pit

[timetable id=”10″ columns=”95″]

Bekijk hier het gehele programma van het Hoe Open? Festival

Ben jij er ook bij? Meld je dan nu aan!