Expertisepunt Open Overheid

Zie je crisis als kans? Dan is de #Storm track voor jou

Tekort aan geld? Ontevredenheid over democratie? Gaat het stormen met de komst van meer transparantie en openheid? Hijs de zeilen voor de storm track! Code Oranje? Zie crisis als kans in deze #Storm track. Mark Verhijde is uw trackvoorzitter op 12 december voor het ochtenddeel en het middagdeel van deze thematrack.

 

Ochtenddeel #Storm track – Locatie: Pandora Foyer

Wij doen een Boekje Open Over Geld
10:45-12:15
Bootcamp Open Over Geld

Tijdens de workshop wordt de nieuwe Open Overheid publicatie BOOG (Boekje Open Over Geld) op een stormachtige wijze gelanceerd. De aanwezigen krijgen door Mark Verhijde kort en krachtig te horen waarom de tien voorbeelden uit BOOG zo goed helpen om meer open te worden over (publiek) geld. Daarna zijn er pitches over een aantal BOOG voorbeelden en kunnen de mensen in twee ronden in gesprek met de vele mede-auteurs over welke aanpak en methode hen het best past.

Middagdeel #Storm track – Locatie: Pandora Foyer

Designing digital democracy
14:45-16:15
Democratic Challenge & NetDem

Experimenteren met digitale democratie in Nederlandse gemeenten, het komt nog maar mondjesmaat van de grond. Een aantal ontwikkelaars van e-democratie tools heeft zich aangemeld bij de Democratic Challenge (een experimenteer- en leerprogramma van Min. BZK, uitgevoerd door de VNG). Daarnaast zijn er ook gemeenten die willen experimenteren met de toepassingen van digitale democratie. De hoogste tijd om in kleine groepen aan de slag te gaan met de vraag: op welke manier kan ik in mijn gemeente aan de slag met e-democratie tools?

We zullen deze sessie aftrappen met een paar geslaagde voorbeelden uit binnen- en buitenland die hun verhaal vertellen. Onder andere komt RĂ³bert Bjarnason, directeur van Citizens Foundation in IJsland en medeoprichter van Your Priorities/Better Reykjavik vertellen over zijn ervaring met deze e-democratietool. Better Reykjavik is zo succesvol dat het officieel onderdeel uitmaakt van de werkwijze van de stadsraad. Na deze inspirerende verhalen is er volop ruimte om samen te verkennen hoe jij aan de slag kunt met digitale democratie.

Bekijk hier het gehele programma van het Hoe Open? Festival

Ben jij er ook bij? Meld je dan nu aan!

Wil je bovenstaande informatie in de vorm van een blokkenschema zien? Klik dan op de onderstaande blokken:

<Welmer, wil je hier de juiste track tonen svp? de actietrack is de enige die ik niet kon aanklikken>

Ochtenddeel #Storm track – Locatie: Pandora Foyer

[timetable id=”9″ columns=”86″]

Middagdeel #Storm track – Locatie: Pandora Foyer

[timetable id=”10″ columns=”96″]

Bekijk hier het gehele programma van het Hoe Open? Festival

Ben jij er ook bij? Meld je dan nu aan!