06 april Opening Innovatielab Tekstberichten

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Houd jij je bezig met chat- en e-mailarchivering, loop je tegen complexe problemen aan binnen de informatiehuishouding, of ben je op zoek naar nieuwe methoden en technieken? Meld je dan nu aan voor de feestelijke opening van het Innovatielab Tekstberichten op 6 april!

Programma

De Grand Opening is de feestelijke opening en inhoudelijke aftrap van het Innovatielab Tekstberichten. Op deze middag kun je je laten inspireren door creativiteit en innovatie, deelnemen aan een interactieve ontwerpsessie via de principes van Design Thinking, kennismaken met studenten en onderzoekers die bijvoorbeeld werken aan AI oplossingen, en deel gaan uitmaken van een innovatienetwerk. Aansluitend praten we na op de Open Donderdag netwerkborrel. 

De Grand Opening staat niet op zichzelf: Gaandeweg het komende jaar worden verschillende sessies georganiseerd om vraagstukken en resultaten uit het Innovatielab uit te wisselen, en om stil te staan bij relevante ontwikkelingen en innovaties. 

Bekijk het programma en meld je aan

Innovatielab Tekstberichten

Het Innovatielab onderzoekt vernieuwende oplossingen voor actuele vraagstukken bij rijksoverheidsorganisaties. Het eerste taaie probleem dat in het lab wordt onderzocht is de duurzame toegankelijkheid van tekstberichten. Het Innovatielab is een praktijk- en toekomstgerichte experimenteeromgeving gebaseerd op de principes van Design Thinking. Het probleem wordt multidisciplinair benaderd waarbij het vraagstuk van organisaties en de behoeften van gebruikers centraal staan. Rondom het Innovatielab wordt een innovatienetwerk opgebouwd waar vanuit het onderwerp wordt benaderd.

Na de Grand Opening bijt een kernteam ondersteund door allerlei experts zich vast in de materie. 

Meer informatie

Wil je meer informatie neem dan contact op met Paul van den Akker via info@nationaalarchief.nl.