04 mei Open Donderdag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nationaal Archief

Het Nationaal Archief is gevestigd op het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag en is vrij te betreden. Er is geen Rijkspas nodig om aan te sluiten bij de borrel. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Let op: in verband met de Nationale Dodenherdenking hebben we een verkorte sessie van 17:00 – 18:00 uur.

Op de Open Donderdag van 4 mei presenteert rijkstrainee Constantijn van der Eijk zijn advies Archiveren by design voor een snellere behandeling van Woo-verzoeken. Lucas Lombaers, programmadirecteur Open Overheid neem het adviesrapport dan ook in ontvangst.

De behandeling van Woo-verzoeken (Wet open overheid) duurt nog steeds te lang. Zo bleek onlangs opnieuw uit het rapport ‘Matglas’ van de Open State Foundation. Rijkstrainee Constantijn van der Eijk heeft bij het Nationaal Archief gewerkt aan het advies Archiveren by design voor een snellere behandeling van Woo-verzoeken. In het advies staan concrete aanbevelingen die informatie beter vindbaar, beschikbaar, interpreteerbaar, betrouwbaar en leesbaar maken. En zo Woo-verzoeken bij de overheid sneller af kunnen handelen.

Open Donderdag

De Open Donderdagen worden op initiatief van de Regeringscommissaris Informatiehuishouding in samenwerking met het Nationaal Archief georganiseerd voor de informatieprofessional van binnen en buiten de overheid. De borrels zijn op een vaste tijd van 17:00 – 18:30 bij het Nationaal Archief en zijn vrij te betreden.