04 april Debat: De toekomst van het DMS

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie The Hague Conference Centre New Babylon

Anna van Buerenplein 29, 2595 DA in Den Haag

In veel organisaties staat het document management systeem (DMS) centraal bij het beheren van digitale informatie. Helaas kunnen de huidige DMS’en vaak niet volledig aan wet- en regelgeving voldoen, voor alle soorten informatie. Wat is het alternatief? In dit debat gaan we op zoek gaan naar de toekomst van het DMS.

Een DMS is voor veel organisaties het systeem om informatie op te slaan, te beheren en weer terug te vinden. Om zo informatie duurzaam toegankelijk te maken en houden. En te kunnen voldoen aan de Archiefwet en Wet open overheid. Maar in de praktijk valt dat vaak tegen. Doordat medewerkers het DMS niet goed toepassen. Onder andere omdat de systemen gebruiksonvriendelijk zijn. Of lang niet alle te beheren informatie in een DMS terecht komt. En omdat de systemen vaak belangrijke functionaliteiten missen, noodzakelijk voor goed beheer. Daarmee schieten de huidige DMS’en hun doel voorbij. Wat is de oplossing? Moet er een beter DMS komen of iets heel anders? Welke mogelijkheden zijn er nu al? Wat biedt de toekomst? En hoe maken we de omslag naar een betere oplossing?

Informatieprofessionals gaan in debat

Op donderdag 4 april gaat een groep informatieprofessionals hierover in debat. Met elkaar en met het publiek. Erik Saaman (programmamanager Open op Orde bij het Nationaal Archief) en Bram Havers (informatiearchitect bij IBM) leiden het onderwerp in. Vervolgens gaat een panel met de inleiders in debat onder leiding van Jeroen Jonkers (hoofdredacteur Od/programmamanager Grip op informatie bij VNG). 

Het panel

  • Jacqueline Rutjens, waarnemend directeur Programma Open Overheid
  • Adriaan Hondelink, programmamanager Open op Orde
  • Daniël Jumelet, architect digitale werkomgeving Rijk
  • Tanga van Burgel, directeur Digitalisering en Informatisering ministerie van Financiën

Er is ruimte voor maximaal 40 bezoekers. Meld je daarom snel aan.

Na afloop is iedereen van harte welkom op de Open Donderdag bij het Nationaal Archief. Het Nationaal Archief ligt op korte loopafstand van New Babylon.