23 mei Ontbijtsessie 2 jaar Woo & uitreiking Transparantieprijs

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online

Op donderdagochtend 23 mei organiseert de maatschappelijke coalitie Over Informatie Gesproken (MCOIG) een ontbijtsessie over de ontwikkelingen van de Wet open overheid (Woo). Vaste tafelgast is staatssecretaris Alexandra van Huffelen (BZK, Digitalisering), en deze keer wordt zij vergezeld door haar ambtsgenoot staatssecretaris Fleur Gräper (OCW, Cultuur en Media). Gastheer is Bas Eenhoorn, hij neemt de honneurs waar voor Arre Zuurmond die helaas zijn functie als regeringscommissaris Informatiehuishouding eerder dan verwacht moest neerleggen.

Aan het exacte programma wordt nog gewerkt, maar een aantal programmaonderdelen staat al vast. Zo zal Martin Berendse, vicevoorzitter van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding, in gesprek gaan met de staatssecretarissen over het meerjarenplan informatiehuishouding van BZK en OCW. Welke verbeterpunten draagt het adviescollege aan?

Verder zal de MCOIG een update geven over de plannen, wordt er een prangende Woo-verzoek-casus ontleed en worden er maatschappelijke organisaties uitgenodigd die vanuit hun perspectief belichten hoe het staat met de informatierelatie overheid-burgers.

Uitreiking transparantieprijs

Vast onderdeel is de uitreiking van de Transparantieprijs. De Transparantieprijs Over Informatie Gesproken wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van transparantie en openbaarheid. De genomineerden presenteren hun initiatief in een filmpje en u kunt via Mentimeter stemmen voor de top drie, waarna de jury de winnaar kiest.

Meld je aan

De ontbijtsessie vindt plaats in de Centrale Bibliotheek van Den Haag en je kunt er online bij zijn. Meer informatie over het programma volgt zo spoedig mogelijk, net als de bekendmaking van de genomineerden voor de Transparantieprijs.

Meld je aan voor de ontbijtsessie op donderdagochtend 23 mei!