7 juni: Werkconferentie Open Overheid, ben jij erbij?

De Werkconferentie Open Overheid, georganiseerd door I-Partnerschap, is hét event waar Rijk en onderwijs elkaar ontmoeten om het vakgebied informatiehuishouding (IHH) verder vorm te geven. De verbinding tussen experts, docenten, studenten en ambtenaren zorgt voor verdieping van het vakgebied informatiehuishouding.

Tijdens het event kun je in de ochtend en middag verschillende werksessies volgen. Over innovatieve Woo-tooling, dilemmagesprekken, Programma Platform Open Overheidsinformatie (PLOOI), bemiddeling bij Woo-verzoeken, chat archivering en meer.

Voorbeelden van werksessies

De grootste uitdagingen rondom emailarchivering nu en in de toekomst

Door: Vincent Hoolt & Geert Leloup

Als overheid versturen en ontvangen we dagelijks veel e-mails. Veel van deze e-mails moeten gearchiveerd worden. Waarom? Hoe?  Waar? E-mail is het meest gebruikte communicatiemiddel binnen de overheid en met burgers. Veel e-mail gaat verloren, is moeilijk terug te vinden, en archiveren we niet of onvoldoende e-mails.

Voor de Rijksoverheid is een handreiking bewaren van e-mail ontwikkeld. Dit heeft al tot veel vragen geleid. In deze sessie gaan we samen aan de slag met deze vragen, kijken we samen naar de oplossingen voor de huidige vraagstukken, maar kijken we ook verder. Wat brengt de toekomst? Verdwijnt e-mail? Wat doen we met de berg die over is?

Deze sessie helpt je om zelf aan de slag te kunnen met het gebruik, het archiveren en vindbaar maken van e-mail in je eigen organisatie.

Wegwijs in overheidsinformatie

Door: Arne Otte, Rogier van Houts en Marieke Jacobs

Tijdens deze sessie geeft Arne Otte van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) een presentatie over het Programma Platform Open Overheidsinformatie (PLOOI). Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) zal een demo verzorgen, waarbij je de kans krijgt om als eerste (!) een sneakpreview van de ‘Woo-index’ te zien. Vervolgens wordt het lekker interactief: Wil je óók meedenken over een kansrijke publieke naam voor de applicatie?

Bekijk alle werksessie en meld je aan!

Wil je een compleet beeld van de activiteiten en belangrijkste vraagstukken op het gebied van IHH? Ben je op zoek naar een directe link met het onderwijs (mbo, hbo of wo)? Schuif dan aan bij de verschillende interactieve werksessies, laat je inspireren door een aantal Keynotes en breid je IHH-netwerk verder uit.

Meld je aan voor dit event in het Spoorwegmuseum in Utrecht.