Expertisepunt Open Overheid

Het Leer- en Expertisepunt Open Overheid is onderdeel van ICTU. We werken in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, voor de directie Informatiesamenleving en Overheid (Open Data) en de directie Democratie en Bestuur (Actieplan Open Overheid).

Hoe kun je contact opnemen met ons?

Heb je inhoudelijke vragen over Open Overheid of het Leer- en Expertisepunt, dan kun je contact opnemen met Marieke.

Marieke Schenk
06 52 48 09 71
marieke.schenk@minbzk.nl
Twitter: LinkedIn: View Marieke Schenk's LinkedIn profileView Marieke Schenk’s profile

Wat doen wij?

Het Leer- en Expertisepunt is opgericht in 2014. Wij brengen de vraagstukken in kaart die leven rond Open Overheid. We organiseren kennis- en ervaringsdeling en zijn betrokken bij de organisatie van diverse bijeenkomsten en leerkringen. Wij zijn als punt verbonden met andere organisaties en we kennen een grote groep (ervarings)deskundigen op het gebied van Open Data, Open Verantwoording, Open Contact en Open Aanpak.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Bij het Leer- en Expertisepunt Open Overheid kun je terecht met al je vragen en opmerkingen over Open Overheid. Daarnaast bieden wij ook informatie. Op onze website lees je het laatste nieuws rondom Open Overheid, het Actieplan Open Overheid en kun je zien welke interessante evenementen gepland staan. En in onze gastblogs kun je lezen hoe verschillende overheidsorganisaties aan de slag zijn gegaan met Open Overheid.

Hoe werken wij?

Het Expertisepunt werkt vraaggestuurd, met als doelgroep medewerkers van publieke organisaties die meer willen weten over en meer willen doen met het thema Open Overheid. Onze plannen en strategie zijn gebaseerd op gesprekken en bijeenkomsten met vele betrokkenen van buiten en binnen de overheid. Wij werken samen met het team Open Overheid van BZK.

Lees meer over de geschiedenis van Open Overheid en het Leer- en Expertisepunt Open Overheid.

Hoe open zijn wij?

In het kader van practice what you preach proberen wij zo open mogelijk te werken. Zo staat onze website open voor jouw blogs en evenementen en ontvangen we graag jouw reacties op onze berichten. Ook kun je jouw Open Overheid initiatief toevoegen op de Open Kaart. Zo geven we samen vorm aan Open Overheid.

Daarnaast proberen we, stapje voor stapje, zelf steeds meer documenten beschikbaar te stellen. Op die manier ondervinden we ook waar jullie tegenaan lopen bij het publiceren van documenten. Leerzaam dus!

  1. We hielden gedurende twee jaar onze Open Agenda bij op onze homepage, bekijk onze Open Agenda’s van 2017, 2018 en 2019;
  2. De initiatieven van de Open Kaart zijn als Open Data beschikbaar.

Wat gebeurt waar?

Ben je benieuwd welke initiatieven er al zijn rond de verschillende thema’s van Open Overheid? Je vindt een overzicht hiervan op de kaart, met een korte omschrijving en een verwijzing naar meer informatie. Zet via deze link ook jouw initiatief op de kaart, of een initiatief dat je waardeert!

Kaart van Nederland met initiatieven rond Open Overheid

Bekijk de volledige kaart

Open Overheid op Twitter

twitter_OOBlauw

Open Data op Twitter

twitterOpenDataNL

Ga in gesprek op LinkedIn

linkedinOOBlauw

Bekijk ons YouTube-kanaal

YouTube button

 

Toegankelijkheidsverklaring open-overheid.nl

 

Het toegankelijkheidslabel van open-overheid.nl. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.