Volledig DUTO-raamwerk nu beschikbaar

Het DUTO-raamwerk is compleet. Alle modules van dit praktische hulpmiddel voor duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie zijn nu beschikbaar op de website van het Nationaal Archief. 

DUTO raamwerk

Het praktische deel: ontwerpstelsel

Het theoretische deel van het DUTO-raamwerk over het ‘wat’ en ‘waarom’ was eerder al beschikbaar. Nu ook het praktische deel is goedgekeurd en gepubliceerd, is het DUTO-raamwerk compleet. Dit praktische deel, het ontwerpstelsel, geeft antwoord op het ‘hoe’. En helpt overheidsorganisaties die daadwerkelijk aan de slag willen met duurzame toegankelijkheid van informatie. 

Waarom kiezen voor DUTO-raamwerk?

In het DUTO-raamwerk bundelen we bestaande normen en kaders voor informatiebeheer tot een samenhangend geheel. Deze informatie stellen we kosteloos beschikbaar. Maar het belangrijkste voordeel van het DUTO-raamwerk is dat overheidsorganisaties het daadwerkelijk praktisch kunnen toepassen. Het blijft niet bij abstracte principes; we werken deze ook concreet uit. Het raamwerk is ontwikkeld op zo’n manier dat het voor alle relevante partijen bruikbaar is. Zoals informatieprofessionals, strategische besluitvormers en architecten. 

Lees meer over het DUTO-raamwerk op Nationaal Archief.nl