Opleiden, ontwikkelen en samenwerken met het onderwijs

Professionals die te maken hebben met informatiehuishouding hebben voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Leeractiviteiten die aansluiten bij de werkpraktijk dragen hieraan bij. En door samen te werken met onderwijs- en opleidingsinstituten ontwikkelen we gezamenlijk het vakgebied verder en werken we aan de instroom van jong talent.

Zo trainen we informatieprofessionals

Trainingen over informatiehuishouding en openbaarmaking vergroten de kennis over de regels en afspraken, en kaarten dilemma’s aan die daarbij komen kijken. Andere trainingen ondersteunen medewerkers in het primaire proces bij het gebruik van informatiemanagementproducten: denk aan een documentmanagementsysteem (DMS), een enterprise search-oplossing, laktooling en een oplossing om gekwalificeerd elektronisch te ondertekenen.

Om het vakgebied te ontwikkelen en de instroom van jong talent te verzekeren, werkt de Rijksoverheid bovendien intensief samen met het onderwijs  – op alle niveaus en in uiteenlopende richtingen.

Instrumenten en diensten rondom trainen, opleiden en onderwijs

Onder ‘Instrumenten en diensten’ vind je verschillende tools die je organisatie helpen bij het trainen en opleiden van informatieprofessionals en andere collega's, en bij de samenwerking met onderwijsinstellingen. Op dit moment zijn de volgende instrumenten beschikbaar:

Hulp nodig?

Heb je vragen of opmerkingen over trainen, opleiden, samenwerken met het onderwijs of instrumenten en diensten op deze pagina? Neem contact met ons op.