Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen bezoekt I-Partnerschap IHH & Versterking capaciteit IHH

Donderdag 23 november bezocht demissionair staatssecretaris Digitalisering Alexandra van Huffelen de projecten I-Partnerschap IHH en Versterking capaciteit Informatiehuishouding. Beide projecten zitten midden in het domein digitalisering. Tijdens het bezoek werd stilgestaan bij het Kennisportfolio van I-Partnerschap, hét overzicht van kennis- en vakgebiedontwikkeling op het gebied van Informatiehuishouding en de WaU (Werken aan Uitvoering).

Bezoek Van Huffelen aan I-Partnerschap

Ook werd teruggeblikt op het wervingsevent Open Huis IT&IV @Rijksoverheid van 4 september, waar naast 50 rijksorganisaties ook ruim 500 informatieprofessionals kennis hebben gemaakt met het informatiedomein van de Rijksoverheid. Het Open Huis heeft tot nu toe meer dan 50 nieuwe collega’s opgeleverd. Shimi Goossen, senior recruiter bij de Tweede Kamer, heeft haar enthousiasme over het Open Huis en de resultaten daarvan met de staatsecretaris kunnen delen.

Inge Strijker, onderzoeker bij het lectoraat Digital Business & Society van Hogeschool Windesheim, heeft vervolgens verteld over haar relatie met I-Partnerschap en het onderzoek over bias in algoritmes dat zij, uiteraard met de nodige studenten, aan het uitvoeren is bij de Dienst Toeslagen. Een mooi voorbeeld hoe I-Partnerschap onderwijs en overheid actief én duurzaam aan elkaar weet te verbinden. Op deze manier wordt er ook geïnvesteerd in waardegedreven onderwijs.

Wil je meer weten over de werving van personeel neem dan contact op met wervingihh@rijksoverheid.nl. Voor de activiteiten van I-Partnerschap, zoals studentopdrachten of onderzoeken: i-partnerschap@rijksoverheid.nl