Verschillende presentatievormen

Er hebben zich ruim 60 rijkorganisaties aangemeld. We zitten vol. Je kunt je als Rijksorganisatie helaas niet meer aanmelden.

Op deze pagina lees je meer over hoe jouw organisatie zich kan presenteren op 4 september.

Meet & Match

Meet & Match is een markt waar alle (rijks)organisaties een eigen stand hebben, en waar de bezoekers en jouw organisatie elkaar kunnen ontmoeten. Om op die manier met elkaar waardevolle gesprekken aan te kunnen gaan.

De markt is een verplicht onderdeel voor elke aanwezige organisatie en zal gedurende het gehele event (van 12:45 - 19:00 uur) bemand moeten zijn. Het is mogelijk om één eigen banner mee te nemen evenals flyers/goodies. Per Rijksorganisatie verzoeken wij jullie om met 2 collega’s aanwezig te zijn.

Het is de bedoeling dat de bezoekers van het event bij jullie terecht kunnen voor vakinhoudelijke vragen over IT en IV, maar uiteraard ook over zaken als arbeidsvoorwaarden. Zorg daarom dat je een collega meeneemt die vakinhoudelijke informatie vanuit de praktijk kan geven én een werving- en selectiespecialist.

Deze markt biedt jou de gelegenheid om vacatures direct onder de aandacht te brengen van IT&IV-talent. Dus zorg dat je op deze dag ook concrete vacatures hebt, waar bezoekers meer informatie over kunnen krijgen en direct hun interesse kenbaar kunnen maken of zelfs direct kunnen solliciteren.

Let op: je bent als Rijksorganisatie zelf verantwoordelijk voor de contacten die je deze dag legt en het opvolgen hiervan. Zorg dus dat je zelf goed bijhoudt wie je spreekt en met wie je na het event nog verder in gesprek wilt gaan.

Andere presentatievormen

Hackathon

Wil je meedoen aan de exclusieve hackathon? Dan moet je er snel bij zijn. Deze vorm van spotlight vraagt meer dan een gemiddelde presentatie, maar levert ook veel op. Je hebt namelijk twee uur lang de aandacht van zo’n 20 mensen. De ideale manier om jouw organisatie van binnen te leren kennen.

Wat gaan we doen? Wil jij als Rijksorganisatie of zbo gebruik maken van de hackathon-optie, dan lever je het volgende aan:

  • Een probleemstelling & werkkader (aanpak, proces)
  • 4 collega’s die volledig op de hoogte zijn van de probleemstelling en aanwezig zijn van 14:00 tot 17:00 voor begeleiding en vragen.
  • Tools voor specifieke probleemstelling (indien nodig)

De IT en IV’ers die zich hebben ingeschreven voor de mini-hackaton hebben 2 uur om aan de slag te gaan met de probleemstelling. Het programma ziet er dan als volgt uit: eerst presenteert jouw organisatie de probleemstelling in 5 minuten. Vervolgens worden de maximaal 20 deelnemers verdeeld in kleine groepjes van 5 personen. Ze maken kort kennis met elkaar en gaan vervolgens aan de slag met de verschillende stappen om tot een uiteindelijk idee te komen wat gepresenteerd worden.

Een concept van de hackathon kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

14:45   presentatie probleemstelling & kaders
14:55   start kennismaking & teamrolverdeling (captain / time keeper / presentor)
15:05   probleemanalyse: wat speelt er, wie zijn de stakeholders, wat zijn de huidige processen?
15:25  vraagstuk definiëren n.a.v. stakeholderanalyse en belangen per stakeholder
15:40  Ideeën bedenken: hoe op te lossen, wat en wie heb je hier voor nodig?
16:10  Pitch voorbereiden
16:20  Pitch uitvoeren voor jury (2 minuten per pitch)
16:30  Winnaar wordt gekozen. Winnaar ontvangt uiteraard een beloning.

TEDTalk (15 minuten)

Een TED Talk is een enerverende presentatie van maximaal 15 minuten over een idee, ervaring of inzicht dat de moeite waard is om te delen. De onderwerpen kunnen variëren van een case, technologische ontwikkelingen binnen je organisatie tot aan innovatieve ideeën op jouw vakgebied. Het doel van een TED Talk is om een idee te verspreiden en het publiek te inspireren en uit te dagen om anders te denken. Bedenk wel dat een TED Talk geen saai praatje mag worden, maar dat degene die de presentatie houdt dit met de nodige energie en drive doet. Zonder papier en zonder uitgebreide PowerPoint, bij voorkeur zonder tekst, plaatjes hooguit ter illustratie. Mensen moeten de zaal geïnspireerd en vol energie verlaten.

Lighting presentation (6 minuten)

Een lightning presentation is een korte en krachtige pitch van maximaal 6 minuten. Het is bedoeld om de kernboodschap van een idee of project snel en beknopt over te brengen aan het publiek.

In een lightning presentation is het belangrijk om de aandacht van het publiek te trekken en vast te houden, hierbij kunnen visuele hulpmiddelen, zoals afbeeldingen of korte video’s bij helpen.

Een lightning presentation kan bijvoorbeeld ingezet worden om de bezoeker kennis te laten maken met jouw organisatie, een specifiek project, of relevante vacature(s).

Workshop (50 min)

Een workshop is een interactieve sessie waarin bezoekers actief deelnemen aan het leren van nieuwe vaardigheden, het uitwisselen van ideeën en het oplossen van problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken met een nieuw software, oplossen van een bug met behulp van nieuw stuk code of uitwerken van een concreet actueel probleem.

Tijdens een workshop hebben deelnemers de mogelijkheid om individueel of in kleine groepen te werken en praktische oefeningen uit te voeren, die verband houden met het thema van de workshop. Dit kan onder meer betrekking hebben op technische vaardigheden, communicatie, teamwork of strategische planning. Er is ook ruimte voor vragen en discussie met de presentator(s) en andere deelnemers.

Hoe doe ik mee?

Er hebben zich ruim 60 rijkorganisaties aangemeld. We zitten vol. Je kunt je als Rijksorganisatie helaas niet meer aanmelden.