29 maart Dag van het Beleid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Fokker Terminal, Den Haag

Goed beleid maken doe je niet van de ene op de andere dag. Je moet nadenken over wat je wilt bereiken met een beleidsvoornemen? Wat betekent een beleid voor de uitvoerders? En hoe kun je een beleid aanpassen als het in de praktijk toch anders uitpakt dan je had verwacht. Kortom beleid maken is een vak, een vak waar je gestructureerd mee aan de slag kan. Om dat te onderstrepen wordt op 29 maart de eerste Dag van het Beleid georganiseerd.

Het Beleidskompas

Op de Dag van het Beleid wordt het Beleidskompas gelanceerd. Dit kompas is vanaf dit voorjaar dé centrale werkwijze voor de beleidsvoorbereiding. Ook kun je verschillende workshops volgen rondom beleidsvorming. En delen belangrijke sprekers (Franc Weerwind, Carola Schouten, Kim Putters, Thom de Graaf) hun ideeën over de wereld waarin beleid wordt gemaakt.

Informatiemarkt

Tijdens de lunch kun je op de informatiemarkt in gesprek gaan met vakgenoten en anderen die zich bezig houden met het vakmanschap van de beleidsmedewerker. En kon je niet aanwezig zijn bij een bepaalde workshop, dan kun je hier aanvullende informatie vinden.

Samen met het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) staat het Programma Open Overheid ook op de informatiemarkt. Bij ons kun je informatie krijgen over openbaarmaking en schrijven van beslisnota’s en tonen we een handreiking over dilemmagesprekken.

Helaas is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de Dag van het Beleid. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Handreikingen en meer

Bekijk alvast welke informatie we onder andere aanbieden op de informatiemarkt. 

Handreiking dilemmagesprekken

Animatie 'Beslisnota's schrijven die openbaar worden'

Kaartenset Actieve openbaarmaking