02 november VNG Uitvoeringscongres 'Bouwen vanuit de praktijk'

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Fokker Terminal, Den Haag

Werk je in of aan de uitvoering binnen jouw gemeente? Op donderdag 2 november zet de VNG, mét alle gemeenten, de uitvoering centraal. Dit doen we in de Fokker Terminal in Den Haag. Via ruim 45 workshops en lezingen, een informatiemarkt en netwerkplein maak je kennis met en leer je meer over producten en diensten die uitvoering slimmer en efficiënter maken.

Het dagprogramma start met een inloop tussen 09.00 en 10.00 uur.

Tijdens het Uitvoeringscongres kun je een aantal interessante workshops volgen, zoals:

Anderhalf jaar de Wet open overheid

Evert Peereboom (Directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Den Haag) licht toe welke stappen de gemeente heeft gezet wat er nog in het vat zit. Vanuit de VNG zijn Peter de Baat en Bert Bouwmeester (beide voormalig burgemeester) ruim een jaar actief als ambassadeur Wet open overheid en hebben veel gesprekken gevoerd met bestuurders en managers. Wat is hun opbrengst na een jaar gesprekken?

Ervaringen over de Woo-contactpersoon

In de Wet open overheid is in artikel 4.7 de verplichting opgenomen dat ‘ter verantwoording van vragen over de beschikbaarheid van publieke informatie het bestuursorgaan een of meer contactpersonen aan wijst’.

De gemeenten Rotterdam (Brigit de Klerk, programma-manager) en Purmerend (Jannemarein Renout, Specialist Open Overheid / Contactpersoon Woo)  delen hun ervaringen. Hoe hebben zij de rol ingevuld? Wat zijn hun eerste ervaringen? In welke mate weten de burgers hun te vinden? Welke tips hebben ze voor andere Woo-contactpersonen?

Openbaarheidscentrum Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft openbaarheid hoog in het vaandel. Op Open Amsterdam - Open Overheid - WOO wordt actief data gedeeld met de inwoners en de gemeente heeft de ambitie om een openbaarheidscentrum te maken. Wat is deze ambitie en hoe helpt het de inwoner? In deze workshop licht Sofie Bustraan (informatiecommissaris bij de gemeente Amsterdam) de plannen toe en gaat graag in gesprek.

Bekijk het hele programma en meld je aan