18 maart Thematiendaagse E-depot – de grenzen vervagen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Verschillende lokaties en digitaal

Dit tiendaagse evenement biedt een rijke variatie van praktijkervaringen van gemeenten, technische thema’s als bestandsformaten en preservering of hoe je aansluit op een e-depot. Een must voor de informatie- en archiefprofessional die actief is binnen de overheid

Van maandag 18 tot en met vrijdag 29 maart verzorgt KIA samen met haar leden en partners een interessant programma met live en online bijeenkomsten, webinars, podcast en meer.

Greep uit het programma

Digitaal overbrengen in de praktijk, hoe doe je dat?

19 maart,  webinar,15.00-16.00 uur

Digitale overheidsinformatie overbrengen brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, want bits en bytes vragen nu eenmaal een andere aanpak dan papier en perkament. Nog meer dan vroeger zijn een goede voorbereiding en organisatie hiervan van cruciaal belang.

Meer informatie en aanmelden

Kunnen we de levenscyclus van bestandsformaten voorspellen?

22 maart, KB Nationale bibliotheek in Den Haag, 09.30 - 12.00 uur

Hoe bestanden door de tijd heen opkomen, populair en vergeten worden, dát is het lot van elk bestandsformaat. Wil je leren hoe je voorspellingen kunt doen over de levenscyclus van bestandsformaten in een e-depot? Maar in welke fase van deze levenscyclus bevinden de bestanden in jouw repository?

Meer informatie en aanmelden

Praktijkvoorbeeld: Gemeente Vlissingen sluit aan op E-depot Zeeuws Archief

27 maart, podcast, 14.00 uur

Podcasthost Désirée Groeneveld Bloemhof (VNG programmasecretaris Grip op Informatie/Community manager) gaat in gesprek met Frank Bloemsaat (coördinator E-depot van het Zeeuws Archief) en Bjorn Francke (beleidsadviseur DIV van de gemeente Vlissingen) over het e-depot.

Meer informatie

Bekijk het volledige programma van de thematiendaagse