11 april Week van Grip op Informatie

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Online

Van 11 tot en met 18 april 2024 organiseert VNG Realisatie voor de negende keer de week van Grip op Informatie. Net als eerdere edities staat ook deze negende week van Grip op Informatie weer in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid.

De Woo vergroot voor iedereen de toegang tot overheidsinformatie, bevordert de actieve openbaarmaking en benadrukt het belang van informatiehuishouding op orde. Gemeenten staan dus voor een grote opgave.  

Tijdens deze week staan onder andere op de agenda webinars over hoe leermiddelen kunnen bijdragen aan meer kennis over open overheid, archivarissen en digitalisering, maar ook over de Gemeentelijke selectielijst en een inloopspreekuur Actieve openbaarmaking.  Maar de week van Grip op Informatie is veel meer. Denk dan aan webinars over de toekomstige rol en positie van het Toezicht en het  Openwebconcept en wederom een workshop Tips voor Teams.  

Bekijk het programma en meld je aan

Webinars terugkijken

Verschillende webinars van eerdere edities van de Week van Grip op Informatie kun je terugkijken:

Webinar Wet open overheid en transparant taalgebruik naar inwoners

Webinar Principes van informatiebeheer: waarom heb je ze nodig?

Bekijk alle webinars Grip op Informatie 2023