12 september En nu aan de slag: inspanningsverplichting

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Hoftoren, Den Haag

Hoe geef je als leidinggevende invulling aan artikel 3.1 en 3.3 van de Woo? Hoe inspireer en stuur je je medewerkers? Deze verdiepende module van de Masterclass actieve openbaarmaking richt zich op de praktische kant van actieve openbaarmaking in alle werkprocessen, met aandacht voor kritische situaties en het leiderschap dat nodig is voor een effectieve uitvoering.

Deelnemers gaan op basis van een mini-pilot tijdens de sessie aan de slag met een voorbeeld dossier om feeling te krijgen met het onderwerp. (Rijks)organisaties die vooroplopen op dit gebied delen hun voorbeelden en inzichten.

Van de deelnemers wordt gevraagd een eigen casus in te brengen. Beantwoord hierbij de volgende vraag: ‘Als je binnen jouw organisatie kijkt, over welk onderwerp zou je meer actief openbaar willen maken?’

Voorkennis en ervaring

Om de verdiepende module te kunnen volgen moet je de introductiemodule masterclass actieve openbaarmaking hebben gevolgd. In deze masterclass ligt de nadruk op de noodzaak van transparantie binnen overheidsorganisaties. Onder leiding van gespreksleiders zoek je naar jouw rol in het proces om dat in goede banen te leiden.

Meer informatie en aanmelden