Project Versterking capaciteit informatiehuishouding: hoe gaat het nu?

Het project Versterking capaciteit informatiehuishouding timmert lekker aan de weg. Het doel? Informatieprofessionals laten zien dat de Rijksoverheid dé plek is als je wil werken binnen informatiehuishouding. Inmiddels staan 862 potentiële kandidaten ingeschreven voor de updates. Zo blijven zij op de hoogte van nieuwe content, events en vacatures. Wat doet het programma allemaal, wat is er al bereikt en hoe kun je aanhaken?

Twee mensen overleggen aan tafel, vrouw telefoneert staand er naast
Beeld: ©Tineke Dijkstra / Mediatheek Rijksoverheid

Emilie Adegeest is projectmanager: ‘Toen we vorig jaar in september startten met de campagne en werving hadden we veel vragen: wie is onze doelgroep? Wat vinden ze belangrijk? Welke boodschap past daarbij? Inmiddels weten we dankzij een uitgebreid doelgroeponderzoek onder meer dan 500 informatieprofessionals veel meer over de doelgroep, en hebben we ook een kernboodschap geformuleerd. We zijn lekker bezig. Het programma loopt met verschillende evenementen. En samen met I-Partnerschap richten we ons op het onderwijs. Zodat we ook voor de toekomst voldoende instroom hebben van goed opgeleid informatietalent bij de Rijksoverheid. Daarnaast helpen we rijksorganisaties continu zichtbaar te zijn bij de doelgroep met nieuwe online en offline content.’

Evenementen: 84 potentiele nieuwe medewerkers

Om de doelgroep aan te spreken, moet je wel iets interessants brengen. Op 17 maart was er een event over informatiemanagement, waarbij 350 mensen live en online aanwezig waren. Na afloop was er de mogelijkheid om verder in gesprek te gaan met rijksorganisaties. 84 deelnemers hebben dat gedaan. Een behoorlijk aantal gezien de huidige arbeidsmarkt en dus een mooi middel, waarmee we zeker bij veel potentiële medewerkers interesse hebben gewekt. We kijken dan ook uit naar ons volgende event op donderdagmiddag 15 september.

Workshops via via recruitment

In april en mei zijn er twee workshops via via recruitment georganiseerd, ook wel bekend als referral recruitment. Daar deden 55 recruiters aan mee. Het doel hiervan is om medewerkers te helpen hun verhaal op een aantrekkelijke manier aan hun netwerk over te brengen. Want veel informatieprofessionals kennen weer andere geschikte kandidaten. Op donderdag 29 september organiseren we de derde en laatste workshop van via via recruitment. Deze workshop zal in het teken staan van het implementeren van via via recruitment binnen jouw organisatieonderdeel. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan snel aan, want er zijn slechts 80 plekken.
 

Kandidatenservice

Dankzij de campagne hebben al 429 informatieprofessionals interesse getoond in carrièremogelijkheden bij de Rijksoverheid. Inmiddels hebben 50 geschikte kandidaten een intakegesprek met onze recruiter gehad. Om deze kandidaten voor te stellen, is er iets nieuws bedacht: de kandidatenservice. Je ontvangt dan regelmatig een e-mail van onze recruiters met interessante profielen van informatieprofessionals.
 

Meld je aan voor updates en de kandidatenservice

Wil je meer weten over wat het project Versterking capaciteit informatiehuishouding voor jouw rijksorganisatie kan betekenen? Meld je aan via dit formulier om op de hoogte te blijven van zowel updates over ontwikkelingen, events en vacatures, als voor de kandidatenservice. Ben je benieuwd wat het project voor jouw rijksorganisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op, we geven je graag een toelichting op onze activiteiten en dienstverlening tijdens een werkoverleg.

Meer weten? Op www.informatiehuishouding.nl/werving vind je alle informatie omtrent ons project. Daarnaast kun je altijd contact opnemen via het e-mailadres wervingIHH@rijksoverheid.nl.