Arbeidsmarktcampagne voor aantrekken informatiespecialisten Rijksoverheid

Overheidsinformatie moet vindbaar, beschikbaar, leesbaar en betrouwbaar zijn voor iedereen die daar recht op heeft. Dat vraagt om een informatiehuishouding op topniveau. Informatiespecialisten die daaraan mee willen werken, zijn bij de Rijksoverheid van harte welkom. Dat is de boodschap van de rijksbrede arbeidscampagne ‘Werken aan een open overheid is werken voor Nederland’ die op 17 oktober is gestart en 9 weken duurt.

Nieuwsgierig naar wat het werken als beheerder zo bijzonder maakt? Werken aan een open overheid is werken voor Nederland. werkenvoornederland.nl/informatiehuishouding

Wat houdt de campagne in?

Met video’s en advertenties op LinkedIn tot achtergrondartikelen op Werkenvoornederland.nl tot advertenties in de Volkskrant en Binnenlands Bestuur. Overal waar informatiespecialisten aanwezig zijn, worden zij geïnformeerd over de mogelijkheden en vele vacatures in dit vakgebied bij de Rijksoverheid. Het idee? Wij laten zien hoe je als informatiespecialist betekenisvol werk doet, impact hebt op Nederland en hoe je ze bij kunt dragen aan een open overheid.

Brede doelgroep

De campagne richt zich op een brede doelgroep van informatiespecialisten. Van informatieadviseurs tot -beheerders en data-analisten. Of zij nu actief op zoek zijn, of zich in een oriënterende fase bevinden waarin ze benieuwd zijn naar hun mogelijkheden bij de Rijksoverheid: met deze campagne geven wij bekendheid aan het vakgebied zelf, de uitdaging bij de Rijksoverheid en delen we concrete vacatures. De arbeidsmarkt is krap en met deze campagne bouwen wij ook aan een kandidatenpool die zowel voor actuele als toekomstige vacatures interessant is.

Meeliften op rijksbrede arbeidsmarktcampagne

Op dit moment loopt er ook een rijksbrede arbeidsmarktcampagne ‘Ons land in jouw handen’, die onder andere op televisie is te zien. Het doel van die campagne is de Rijksoverheid te positioneren als aantrekkelijke werkgever. De campagne voor informatiespecialisten lift hierop mee door gebruik te maken van een gezamenlijke themaregel: werken voor Nederland. Maar heeft eigen uitingen, zoals deze videoreeks op YouTube.

Ken jij als rijksmedewerker iemand in je netwerk die werkt op het gebied van informatiebeleid en strategie, data-analyse, of functioneel/informatiebeheer is? Deel dan deze campagne. Of wil je meer weten over hoe je informatiespecialisten werft voor jouw organisatie? Geef je dan op voor de online infosessie op woensdag 9 november.