Woo-index: Leveranciersbijeenkomst

Hoe worden ICT leveranciers meegenomen bij de realisatie van de Woo-index, welke vragen leven er bij hen en op welke manier kunnen leveranciers bijdragen aan de verdere ontwikkeling van actieve openbaarmaking?  Circa 50 leveranciers namen deel aan een online kennissessie die KOOP eind november organiseerde speciaal voor alle ICT-leveranciers.

Het was een levendige sessie waarin KOOP de deelnemers met diverse achtergronden en specialisaties meenam in de technische stand van zaken van de Woo-index. Voorafgaand aan de sessie waren de technische specificaties rondgestuurd. Tijdens een presentatie werd hier verder op ingegaan. Positief werd gereageerd dat er wordt gewerkt op basis van open standaarden die wereldwijd worden gebruikt. Uit de vragen en reacties bleek dat de leveranciers goed op de hoogte zijn van het proces rondom de Woo-index. Zij realiseerden zich dat ze gezamenlijk een belangrijke rol vervullen voor hun klanten in het proces van actieve openbaarmaking.

De gestelde vragen worden opgenomen in de FAQ-lijst. In 2024 is het de bedoeling dat er vaker bijeenkomsten voor onder andere leveranciers georganiseerd worden die ingaan op de werking van de Woo-index. Deze worden opgenomen in de agenda.