Terugkijken: Ontbijtsessie 1 jaar Wet open overheid

Op 1 mei bestond de Wet open overheid (Woo) precies 1 jaar. Op die dag ging regeringscommissaris Informatiehuishouding Arre Zuurmond opnieuw in gesprek met staatssecretaris Alexandra van Huffelen. Waar staan we nu met de Woo en welke vorderingen zijn er gemaakt?

Vond de Ontbijtsessie een jaar geleden plaats in de LocHal, de bibliotheek van Tilburg, nu is het iconische oude postkantoor aan de Utrechtse Neude de locatie. Het enorme pand, gebouwd in 1917 in de stijl van de Amsterdamse School was van oudsher een zogeheten Gesamtkunstwerk, een gebouw met bijpassende kunst, ornamenten, meubels en gebruiksvoorwerpen die allemaal één geheel vormen. Als laatste postkantoor in Nederland sloot het in 2011 haar deuren, totdat negen jaar geleden de Bibliotheek Utrecht zich er vestigde. En zo kreeg het pand een nieuwe functie als huiskamer van de stad.

Lees het verslag of bekijk de opname van de ontbijtsessie.