Eerste deel handreiking Archiveren in de informatieketen beschikbaar

Het Nationaal Archief heeft het eerste onderdeel van de nieuwe handreiking Archiveren in de Informatieketen gepubliceerd. Deze handreiking helpt informatieprofessionals om de keteninformatie bij overheidsorganisaties duurzaam toegankelijk te maken en houden.

Samenwerken in ketens komt met eigen vraagstukken en specifieke oplossingen op het gebied van duurzame toegankelijkheid. Denk aan een informatiearchitect die informatiestromen in ketens in kaart brengt in een ketenarchitectuur. Of aan een adviseur informatiebeheer die samen met ketenpartners de herleidbaarheid van informatieobjecten regelt met een unieke identificatie in de keten. De handreiking Archiveren in de informatieketen helpt bij het vinden van dit soort oplossingen. De gepubliceerde module vormt de basis van de handreiking. 

Belang van een goed werkende informatieketen 

Een goede samenwerking tussen overheidsorganisaties, dwars door bestuurslagen heen. Dat is wat de overheid nastreeft. Dit vraagt echter wel wat van overheidsorganisaties op het gebied van informatiehuishouding. Op de achtergrond moeten alle informatieketens namelijk op elkaar aansluiten. En daarom is het noodzakelijk om de archivering in deze informatieketens goed in te richten. 

Lees het volledige bericht op NationaalArchief.nl