Handreiking Informatiehuishouding kabinetswissel beschikbaar

Het correct archiveren van e-mail verkeer, chatberichten en social media activiteiten van bewindspersonen is van groot belang om als overheid open en transparant te zijn. Daarom is tegelijkertijd met de aanstaande kabinetswissel een nieuwe handreiking voor het onder beheer brengen hiervan. Zowel voor vertrekkende als de nieuwe bewindspersonen zijn de handreikingen volledig in lijn met de huidige regelgeving en richtlijnen.

Informatiehuishouding

Door RDDI zijn zowel handreikingen als folders ontwikkeld en ook een animatie speciaal voor bewindspersonen. Deze zijn erop gericht om te zorgen dat e-mails, chats en social media van vertrekkende bewindspersonen niet verloren gaan en dat hun opvolgers op de hoogte zijn van de huidige regels en richtlijnen.

Download de handreikingen.

Meer informatie over dit project lees je op de website van RDDI.