ACOI lid van 'The International Conference of Information Commissioners'

Op 28 mei is het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) toegetreden tot 'The International Conference of Information Commissioners', ook wel afgekort als ICIC.

Wereldkaart

ACOI is lid geworden van dit internationale netwerk om kennis uit te wisselen over vraagstukken die ook op andere plekken in de wereld terugkeren. Om daarvan te leren als organisatie en om die kennis en ervaring zowel in Nederland als buiten onze grenzen breder bekend te maken.

Wat is de ICIC?

ICIC heeft als doel om de implementatie van wetgeving over de toegang tot publieke informatie (Access to Information, of ATI-wetgeving) te bevorderen. De leden zien dit als een fundamentele pijler voor een goede sociale, economische en democratische ontwikkeling. De ICIC heeft momenteel 86 geaccrediteerde leden (waaronder bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Albanië, Buenos Aires, Zuid-Afrika) en 3 waarnemers. In Europa zijn ook leden actief, waaronder uit België, het Verenigd Koninkrijk, Schotland, Duitsland en Zwitserland.

Lees het hele bericht op ACOI.nl

Meer informatie

Meer informatie over ICIC is terug te lezen op de website www.informationcommissioners.org