Toolkit Informatiehuishouding

Met jouw team werken aan informatiehuishouding? RDDI ontwikkelde samen met gedragsbureau Duwtje een toolkit voor je. Deze toolkit helpt jou en je team om in 3 sessies je informatiehuishouding te versterken.

Door documenten goed (vindbaar) op te slaan draag je jouw steentje bij aan een overheid die open en transparant is. Als documenten op de goede manier en op de juiste plek zijn opgeslagen, kan je namelijk snel de juiste informatie delen wanneer hiernaar gevraagd wordt. Ook maak je het je collega’s makkelijker om met jou samen te werken als je documenten goed vindbaar zijn.

3 sessies

De toolkit bestaat uit 3 werkbladen. Deze doorloop je samen met je team in 3 sessies van ongeveer een uur. Deze kun je inplannen tijdens regulier teamoverleg of in een aparte sessie. Idealiter zit er een maand tussen de sessies, zodat je in de tussentijd de nieuwe werkwijze toe kan passen en eigen kan maken. Hiervoor hoef je niets voor te bereiden. Je nodigt je team uit, neemt de toolkit mee naar de sessie en je kunt van start. Elke sessie start namelijk met een korte instructievideo zodat jullie weten wat je te doen staat.

3 werkbladen

Hieronder kun je de 3 werkbladen downloaden. Daarnaast bestaat de toolkit uit onder meer instructievideo's voor elke sessie, een beslisboom over hoe om te gaan met weerstand, een knelpuntenbox, de 5 geboden voor goed opslaan en een algemeen informatieblad. Je kunt de volledige toolkit opvragen door een e-mail te sturen