29 september Workshop via-via recruitment

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie ZZIIN, Den Haag

Twee workshops zijn onder begeleiding van de Referral Company vanuit het project i-AMC & Rijksbrede versterking IHH capaciteit georganiseerd. Met als doel bewustzijn te creëren om via-via recruitment (referral recruitment) in te zetten. Uit onderzoek is gebleken dat in een zeer krappe arbeidsmarkt professionals het vaakst aan een nieuwe baan komen via het eigen netwerk. Bovendien is het de meest effectieve vorm van recruitment. Daarnaast verhoogt een strategisch via-via programma medewerkersbetrokkenheid en het werkgeversmerk.

Tijdens de twee workshops konden medewerkers van alle rijksorganisaties aan de slag om de basisprincipes eigen te maken en referral recruitment gericht in te zetten in de eigen organisatie. Bijvoorbeeld door samen ideeën, ervaringen en voorbeelden uit te wisselen. In de tweede workshop gingen de deelnemers aan de slag om hun plannen daadwerkelijk op papier te zetten.

Met het via-via programma kun jij als medewerker kandidaten aandragen als potentiële collega bij Werken voor Nederland. De gereedschapskist via-via recruitment helpt jou hierbij, het is een toolbox met (communicatie-)middelen (waaronder een filmpje) om collega’s te enthousiasmeren om via-via recruitment in te zetten.