ACOI maakt analyse verkiezingsprogramma’s 2023 op openbaarheid en informatiehuishouding

Wat zeggen de verschillende verkiezingsprogramma's over openbaarheid en informatiehuishouding. Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) maakte een analyse. Ze hebben verkiezingsprogramma’s gelezen en samengevat welke partijen 'openbaarheid van de overheid’ op de agenda hebben staan.

Zetels Tweede Kamer
Beeld: ©Eric Maas / Mediatheek Rijksoverheid

ACOI: "Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding vindt een overheid die openbaar is noodzakelijk voor een goede democratie. Wij hechten aan een democratie waar iedereen actief aan kan deelnemen en kan volgen wat de overheid doet. Dat betekent dat iedereen toegang moet hebben tot de informatie die de overheid heeft."

Lees de analyse op de website van ACOI