Kwartiermaker Jacqueline Rutjens over Programma Open Overheid

"Haar fascinatie voor open overheid begon tijdens een bijeenkomst van het Open Government Partnership (OGP)", schrijft iBestuur. "Het is al tien jaar geleden, maar ze weet nog dat ze schrok van het besef dat Nederland een ontwikkelingsland bleek op het gebied van openbaarheid. Jacqueline Rutjens is directeur van het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI). Vanuit het ministerie van BZK vervult zij sinds oktober daarnaast de rol van kwartiermaker Open Overheid."

Jacqueline Rutjens
Beeld: ©ANP/Bart Maat

iBestuur interviewde kwartiermaker Jacqueline Rutjens over het Programma Open Overheid. "Ons land bleek een ontwikkelingsland als het gaat om openbaarheid, dat was een enorme eyeopener."

Lees het interview op iBestuur.nl