27 mei Aftrap Open Overheid Week met meet & greet voor inwoners en overheden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Stadhuis van Den Haag

Atrium, open gedeelte op de 1e etage
Spui 70, Den Haag

Van 27 tot en met 31 mei is het Open Gov Week. Dit is een internationale week in het teken van het belang van open overheid. De gemeente Den Haag en het rijksbrede programma Open Overheid grijpen dit moment aan om samen de officiële opening van de Open Gov Week in Nederland te organiseren. Iedereen is van harte welkom! Of je nu meer wilt weten over hoe de overheid aan transparantie werkt, collega’s wilt ontmoeten of inspiratie op wilt doen.

Werken aan een open overheid doen we samen. Daarom komen we op 27 mei, van 16:30 tot 18:00 uur, bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. We zijn te gast in het atrium van het stadhuis van de gemeente Den Haag.

Programma

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit. Meer details volgen binnenkort.

  • Welkom in het stadhuis door Peter van Toor, directeur Juridische Zaken gemeente Den Haag
  • Officiële opening Open Gov Week 2024  Jacqueline Rutjens (programmadirecteur Open Overheid)
  • Speech Marianne van den Anker (ombudsman gemeente Rotterdam)
  • Meet & greet: netwerktafels met projecten van overheden en inwoners die bijdragen aan meer openheid & transparantie. Onder andere over het kwartier maken Open Overheid bij de gemeente Den Haag en een bewonersinitiatief
  • Borrel

Kom je ook? Aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst vindt plaats in het open gedeelte op de eerste verdieping, voor de raadszaal. Op maandag 27 mei staan er borden in het stadhuis om je de weg te wijzen.

Open gov week
Beeld: Open Government Partnership

Over Open Gov Week

Tijdens Open Gov Week organiseren overheden, maatschappelijke organisaties en inwoners wereldwijd activiteiten om oplossingen te bedenken, kennis te delen en elkaar te inspireren op het gebied van open overheid.

Open Gov Week is een initiatief van het Open Government Partnership (OGP). Nederland is lid van het OGP en stelt in het kader van haar lidmaatschap het Actieplan Open Overheid op. Vorig jaar stuurde Nederland haar vijfde actieplan naar het OGP. Lees meer over het Actieplan Open Overheid.

Iedereen kan meedoen

Wil je ook iets organiseren tijdens Open Gov Week? Dat kan! Organiseer bijvoorbeeld een workshop, lunch of andere bijeenkomst over Open Overheid. En zet je bijeenkomst op de wereldkaart van OGP.

Bekijk ter inspiratie onze terugblik op Open Gov Week 2023.