Zo doen zij het: ontspannen veranderen naar een transparant Den Haag

Als Rick geWoo’d wordt vindt hij het ‘de hel’: “Alles wat je zegt, kan tegen je worden gebruikt.” Theo weet er alles van; hij is al 3x geWoo’d. “Maar weet je wat het is? Uiteindelijk krijg je er zoveel voor terug. Waardering, begrip, contact, betere samenwerking. Elk Woo’tje is een cadeautje!”

Studio Spaak
Beeld: Gemeente Den Haag

Rick en Theo zijn willekeurige ambtenaren, bij een willekeurige gemeente. Vertolkt door acteurs van Studio Spaak, die gemeente Den Haag inzet bij het informeren en bewust maken van haar medewerkers. Kwartiermaker Woo Maaike van Langelaan: “Hilarische Woo-dilemma’s bij het koffieapparaat maken verandering een stuk luchtiger en ontspannen.”

Samenwerking en afstemming

Na een 0-meting en eerste plan van aanpak in 2022 is Maaike afgelopen maart begonnen met het klaarstomen van de gemeente om te komen tot een open en transparant Den Haag. Uit de 0-meting blijkt dat de stad al behoorlijk goed bezig is. “We scoorden een 7,3. Als je kijkt naar de 17 informatiecategorieën van de Woo maken we ook al een groot deel van de informatie actief openbaar. Maar wat betreft vindbaarheid en toegankelijkheid zijn we nog niet helemaal compliant. En we gaan natuurlijk voor de 10!”

Lees het volledige bericht op de website van RDDI