27 mei Open Gov Week 2024

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Digitaal en op locatie

Van 27 tot en met 31 mei is het Open Gov Week. Dit is een internationale week in het teken van het belang van Open Overheid. Overheden, maatschappelijke organisaties en inwoners komen bij elkaar om oplossingen te bedenken, kennis te delen en elkaar te inspireren.

Open Gov Week

Open Gov Week is een initiatief van het Open Government Partnership (OGP). Nederland is lid van het OGP en stelt in het kader van haar lidmaatschap het Actieplan Open Overheid op. Vorig jaar stuurde Nederland haar vijfde actieplan naar het OGP. 

Meer informatie over de Open Gov Week.

Activiteiten Open Gov Week

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten in Nederland tijdens de Open Gov Week. Mis je iets? Laat het weten!

Wanneer Wat & waar
Maandag 27 mei, van 16.30 tot 18.00 uur Aftrap Open Overheid Week met meet & greet voor inwoners en overheden op het stadhuis van Den Haag, door de gemeente Den Haag en het rijksbrede Programma Open Overheid. Lees meer en kom ook!
Dinsdag 28 mei, van 13.00 - 17.00 uur Open op Orde Inspiratiemiddag van het ministerie van Justitie en Veiligheid bij Amare in Den Haag voor medewerkers van de Rijksoverheid. 
Woensdag 29 mei, van 10.30 tot 12.00 uur

Woo Webinar: Gluren bij de buren...’Groningse aanpak’ van de ministeries EZK/LNV. Lees meer en meld je aan.

Donderdag 30 mei, van 11.00 - 11.30 uur Meet & greet Leerhuis online: over omgaan met overheidsinformatie en het beheren van informatie. Meedoen kan via de Teams-link van het Leerhuis
Donderdag 30 mei, 15.00 - 16.30 uur Afstemmingsoverleg communicatieadviseurs openbaarmaking & informatiehuishouding. Stuur een e-mail als je meer wilt weten over dit overleg.
Donderdag 30 mei, van 17.00 tot 19.00 uur Open Donderdag bij het Nationaal Archief: presentatie eindrapport 'Grip op eigen gegevens', door Waag Futurelab, een van de actiehouders van het Actieplan Open Overheid. Lees meer en kom ook!
Hele week Mini-campagne bij het Openbaar Ministerie over bewustwording openbaarmaking en informatiehuishouding.

Iedereen kan meedoen

Wil je ook iets organiseren tijdens Open Gov Week? Dat kan! Organiseer bijvoorbeeld een workshop, lunch of andere bijeenkomst over Open Overheid. En zet je bijeenkomst op de wereldkaart van OGP.

Bekijk ter inspiratie onze terugblik op Open Gov Week 2023.

Lees verhalen over internationale initiatieven.